Blog

Modern e-mail aláírás

Írta: Pásti Edina
2021.08.23.

Az aláírásod olyan, mint egy kis digitális névjegykártya. Ez adja az első benyomást rólad, ezért fontos, hogy milyen formátumot használsz.

A jó aláírás egyszerű, informatív, átlátható. De ettől még nem kell unalmasnak lennie. Mutatok néhány tippet, amivel feldobhatod az aláírásodat.

  1. Ne tegyél bele túl sok információt!

Ha telepakolod adatokkal, akkor túl hosszú és átláthatatlan lesz. Gondold végig, melyek azok az adatok, amiket feltétlenül meg szeretnél adni. Az első a telefonszám és email cím legyen, hiszen ezek direkt kapcsolódási pontok hozzád. Sokat posztolsz Facebookon, vagy Instán? Akkor érdemes ezeket a social media linkjeidet is megadod! Nem feltétlenül kell kiírnod a teljes hivatkozást, tökéletes megodás kitenni egy ikont, ami az oldaladra mutat.

  1. Kattintható linkek

Mivel egyre nagyobb arányban használjuk okostelefonunkat email olvasásra is, nagyon fontos, hogy minden link, elérhetőség, telefonszám be legyen kötve, azaz egy kattintással hívható legyen a telefonszám, illetve új ablakban megnyíljon a hivatkozás. Nincs annál idegesítőbb, amikor egy weboldalon található telefonszámot le kell írnunk egy papírra, hogy utána bepötyögjük a telefonba, mert a kedves weboldalkészítő nem állította be a közvetlen hívás lehetőségét.

  1. Logó vagy fénykép

Legyen arcod hozzá. Nagyon sokat tud dobni az egész vállalkozás megítélésén, ha látják azt, hogy kik a mögötte álló emberek. Nem vállalkozásokkal akarnak üzletet kötni, hanem emberekkel. Ebben a zűrzavaros, homeofficeos bezárkózós időszakban főleg fontos, hogy megmutassuk, mi is emberek vagyunk, nem holmi droidok a gép mögött. Ha nagyon introvertált vagy, és ez már kívül esik a komfortózádból, akkor elég lesz a logód is.

  1. Ne variáld túl

Se a színeket, se a betűtípusokat nem érdemes túlgondolni. Ha van logód, akkor használd annak a fő színét. Betűtípusnak viszont mást válassz, mert ugyanaz a betűtípus gyengíti a logódat. Egy betűtípust válassz, azon belül viszont használj félkövér vagy dőlt típust pl. a pozíció és a név megjelenítéséhez.

  1. Tartsd be a hierarchiát

Az aláírásod fontos információkat tartalmaz, és érdemes vizuálisan kiemelni a legfontosabb adatokat. A legfontosabb infó a neved, ezt érdemes kiemelni. Utána következik a cég neve, vagy ha az a logóból kiderül, akkor a pozíciód legyen a második pont. Ezután következzen a telefonszám, ami a leggyakrabban keresett adat.

  1. A technika ördöge

Mivel a grafikai elemeket linkeken keresztül tölti be a levelezőrendszer, így előfordulhat, hogy valamilyen biztonsági beállítás miatt a fogadó fél egyszerűen letiltja ezeket. Úgy kell megtervezni az aláírást, hogy ilyen esetekben is mutatós legyen, és a fontos információk megjelenjenek.

  1. Marketing

Használhatod az aláírásodat akár az épp aktuális akciód promótálásához. Egy jól megszerkesztett bannerben elhelyezheted az ajánlatodat, portfóliódat, vagy egy konkrét termékedre, szolgáltatásodra is felhívhatod a figyelmet.

Ha ezeket a pontokat követed, biztosan látványos és professzionális lesz az aláírásod. Rengeteg sablont lehet találni a neten, amit egy kis HTML szerkesztéssel Te magad is átalakíthatsz, de ha nem szeretnél vele bajlódni, nyugodtan szervezd ki a feladatot nekem. Névjegykártyát is tervezek Neked, így az online és offline megjelenésed egységes lesz.

Vedd fel velem a kapcsolatot, dolgozzunk együtt!


Vissza a blogra [mailerlite_form form_id=2]

További cikkek