Blog

Leállt a Facebook. Hol érnek el az ügyfeleid? – a weboldal fontossága

Leállt a Facebook
Írta: Pásti Edina
2021.10.04.

Most, hogy globálisan leállt a Facebook, az Instagram és a Messenger, mindannyian érzékelhetjük azt, hogy milyen fontos a saját tárhelyünkön elhelyezett weboldal. Arról nem is beszélve, hogy bármikor feltörhetik és ellophatják a közösségi oldalakon regisztrált fiókunkat. Nagyon sok vállalkozás szinte csak a közösségi oldalán posztolja ki a híreit, és a weboldalát teljesen mellőzi, vagy talán nincs is professzionális weboldala.

Pedig nem is olyan sok többletmunka minden felületünket frissen tartani. Egy tartalomnak több élete is lehet, például ez az írásom most egy blogbejegyzésként indul, aztán, ha visszaáll a Facebook, készítek belőle egy rövidebb posztot, majd keresek néhány, a témához illő képet, és rövid, a lényeget kiemelő szövegrészletekkel kiposztolom az Instán is (ott jobban mennek a grafikusan kivitelezett posztok). Végül keresek még néhány üzleti adatot, érdekes statisztikát a témáról, egy hosszabb posztban azt is kifejthetem a Linkedin-en, hiszen ott inkább az üzleti szempontból érdekes témák mennek jól. Tehát láthatod, hogy egyetlen témából hány különböző poszt-típus készíthető, és ezekhez nem kell sok plusz munkaórát ráfordítani. Minél több felületen vagy jelen, annál többen találnak rád, illetve a vállalkozásodra.

No de térjünk vissza a saját weboldal fontosságához, hiszen weboldal készítéssel foglalkozom, egy ilyen esemény kapcsán egyértelmű, hogy ez jut elsőre az eszembe. Ha a vállalkozásodról van szó, amit évek (akár évtizedek) óta építgetsz, nem érdemes azzal kockáztatni, hogy csak mások által üzemeltetett rendszerekre építkezel. Mert mi a helyzet akkor, ha feltörik, ellopják, nincs? Hol érnek el az ügyfeleid, egyáltalán eszükbe jut-e egyéb úton keresni a vállalkozásodat? Ha van egy jól ismert weboldalad, akkor ilyen esetekben könnyedén átállhatsz, és nem kell aggódnod az elvesztett üzletek miatt.
Van, aki azért nem áll neki a saját oldal készíttetésének, mert úgy gondolja, hogy hosszadalmas és költséges a folyamat. Erre azt kell mondanom, hogy 2 nap alatt nem lehet alapos munkát végezni, és az olcsó weboldal sablonos és használhatatlan lesz, hiszen miért adnák olcsón, ha jó?

A weboldal készítés közös munka, ahol a megrendelő adja a tartalmat, hiszen ez a Te vállalkozásod, rólad szól, én pedig megtervezem és felépítem az oldaladat. Minden egyes lépésnél támogatlak, hiszen Neked talán ez az első, nekem pedig ez a szakmám. Ha nincsenek jól megírt szövegek, szövegíró kollégáim megírják Neked olyan stílusban, ami a leghűebben adja vissza a vállalkozásod mondanivalóját. Ha nincsenek saját képeid, használhatunk jogtiszta Stock fotókat, vagy készíttethetünk saját képeket profi fotóssal.

Mennyi idő alatt készül el egy átlagos, 4-5 oldalas weboldal?

Tervezéssel, kivitelezéssel együtt, ha Te is néhány napon belül tudsz reagálni a nyitott kérdésekre, akkor 4-6 hét alatt elkészül a saját, egyedi weboldalad.

Keress meg bizalommal, ha egyedi weboldalt szeretnél, unalmas sablonok nélkül.


Vissza a blogra [mailerlite_form form_id=2]

További cikkek