Redesign

A webdesign trendek és a weboldalak megjelenítéséhez használt technológiák olyan gyorsan változnak, hogy ma már egy 4-5 éves oldal is idejét múltnak tűnhet. Egy 10-12 éves weboldalról nem is beszélve. Persze ez nem jelenti azt, hogy évente le kell cserélni az oldalat, sokszor elég egy kis ráncfelvarrás a design-on, és egy kis frissítés az oldal elrendezésén, navigációján.

Felújítás vagy redesign – mi a különbség?

A felújítás mindig kisebb beavatkozás az oldalba, ami az alapszerkezetet, kódok módosítását nem tartalmazza. Csupán a weboldal színei, betűtípusai változnak, kisebb változások történnek a jobb felhasználói élmény miatt.

Ezzel szemben a redesign esetében jelentősen megváltozik a weboldal kódja, szerkezete, vagy statikus oldalból dinamikussá változtatjuk úgy, hogy CMS rendszerre helyezzük át az oldalt (pl. WordPress).

Felújítás

Amennyiben weboldalad csupán 1-3 éves, és funkcionálisan jól működik, használható, de szeretnéd modernizálni, átalakítani, esetleg bevezettél egy új terméket, vagy szolgáltatást, akkor érdemes lehet felfrissíteni az oldal megjelenítését. Különösen fontos ez az olyan iparágakban, ahol követni kell a legújabb trendeket.

Első lépésként meg kell vizsgálni az oldal felépítését, mert ha elavult rendszerre van építve, ami akár működési zavarokat okozhat, akkor nem érdemes a felújításra költeni, hiszen hiába szép egy oldal, ha funkcionálisan nem jól működik.

Ha szeretnéd tudni, hogy menthető-e az oldalad, vagy nagyobb fejlesztésre van szükség, kérhetsz hozzám időpontot egy tanácsadásra, ahol elmondom a lehetőségeidet, illetve készítek videós weboldal elemzést is, melynek részleteit a Tanácsadás oldalon találod.


Redesing

Mi az a redesign? A weboldal olyan nagyobb mértékű átalakítása, amely megváltoztatja a weboldal jelenlegi vizuális és/vagy írott tartalmát, akár a szerkezetét és kódját is, hogy jobban kiszolgálja a látogatókat. Egy jól kivitelezett redesign növeli a bevételt, csökkenti a visszafordulási arányt és javítja a felhasználói élményt.