Blog

Miért fontos a jó termékfotó?

Írta: Pásti Edina
2021.08.23.

Amikor webshopban vásárolunk, nem tudjuk fizikailag megvizsgálni a terméket, ezért az online értékesítés során nagyon fontos a kiváló minőségű termékfotó használata.

Nem, nem elég ha leteszed egy darab papírra, megvilágítod az asztali lámpáddal és lefotózod a mobiloddal. Egy minőségi termékfotó megbízhatóságot sugall és pozitív képet alakít ki a webáruházról, valamint növeli az esélyét, hogy a látogatóból vásárló lesz. Továbbá a vizuális elemeket mindig könnyebben fogadjuk be, mint az írott tartalmat. Ezért akármilyen pontos termékleírást adhatsz, ha a kép nem elég csábító, akkor a látogató gyorsan otthagyja a webshopodat, és keres másikat. Ezek a döntések másodpercek alatt zajlanak le, ezért is fontos az első benyomás.

Azt most nem ecsetelem részletesen, hogy miért ne töltögess le képeket mindenhonnan, a lényeg, hogy a szerzői jogvédelem komoly dolog, gondolom nem szeretnél ügyvédi felszólításokkal és bírságokkal bajlódni.

Honnan lehet jó minőségű termékfotód?

  1. Amennyiben más termékeit forgalmazod, akkor kérhetsz a gyártótól eredeti fényképeket.
  2. Ha ez nem sikerül, vagy saját termékeidet forgalmazod, akkor megbízhatsz egy profi fotóst, aki általában 2000-2500 Ft-os darabáron elkészíti a képeket, ami biztosan színazonos lesz, és akár nyomtatott katalógusban is felhasználhatod.
  3. Megcsinálod magad. Ha értesz legalább hobbiszinten a fotózáshoz, ismered a fényképezés alapjait, és vásárolsz otthoni használatra gyártott felszerelést (hátterek, világítás, fotódoboz stb.), akkor magad is nekiláthatsz, de készülj fel rá, hogy rengeteg időt és pénzt fog felemészteni. Végül lehet, hogy többre jön ki, mintha megbíztál volna egy profit.
  4. Megbízhatsz engem is a feladattal. Az általam készített webshopokhoz vállalom a termékek befotózását profi felszereléssel. Én csak webre fotózok, és mivel a webshop designját is én készítem, így a végeredmény biztosan harmónikus lesz. Befotózom, megszerkesztem, méretre vágom, és fel is töltöm a termékfotókat.

Vissza a blogra [mailerlite_form form_id=2]

További cikkek