Király Gertrúd weboldala

Király Gertrúd vezetői coach kért fel régi weboldala felújítására. Modern megjelenést kért, nőies, de semmiképp sem rózsaszínes habosbabos oldalt. A cél egy professzionális megjelenést adó modern weboldal volt. Mivel redesignról volt szó, nagyon sok tartalmat kellett átemelni a régi weboldalról.

Első lépésként meghatároztuk, hogy mely tartalmak kerülnek át az új oldalra, és mi az, ami már nem kell. Az arculati színek és a logó adott volt, átbeszéltük a célcsoportot, elemeztem a kulcsszavakat, illetve részletes konkurenciakutatást is végeztem. Ezután kezdtem el az oldal tervezését.

KG moodboard

Az arculati színek adottak voltak, ezekkel készítettem egy moodboardot, azaz hangulattáblát. Ez egy fontos kezdő lépés a weboldal tervezése előtt, mert ez segít megmutatni a tervezett weboldal hangulatát, stílusát. Finom, nőies de mégis határozott megjelenést akartunk elérni.

A következő lépés a wireframe, azaz drótváz megszerkesztése volt. Ezen a pontos határoztuk meg az oldal menüszerkezetét is. Bár itt nincs sok aloldal, de azért UX szempontból fontos, hogy honnan hova juthatnak a látogatók, hogy ne tévedjenek el.

A drótváz elfogadása után webgrafikai terveket készítettem, ami tulajdonképpen egy látványterv volt az oldalhoz. Bár kezdetben a lila színnel terveztük a megjelenést, valahogy az összhatás mégsem tetszett, ezért váltottunk inkább, és a barna lett a fő szín, a lilával pedig második színként feldobja az oldalt.

Több dinamikus elemet is tettem az oldalba, például a főoldali hullámzást, melyhez nem használtam bővítményt, hiszen csak egy pár sok kódot kellett megírnom hozzá, így nem lassítja az oldal betöltését.

A főoldal asztali gép nézete